Federal Reserve besluit om rente niet te verhogen

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag hoger, mede vanwege de verwachting dat de Federal Reserve woensdag zal besluiten om de rente niet te verhogen. Beleggers houden rekening met een accommoderend monetair beleid om de economie te ondersteunen tijdens de aanhoudende pandemie.

Dalingen bij grote technologiebedrijven

Ondanks de algemene stijging op de beurzen, waren er dalingen te zien bij enkele grote technologiebedrijven. Zo daalden de aandelen van techreuzen zoals Apple, Amazon en Microsoft. Deze dalingen werden deels toegeschreven aan winstnemingen na recente sterke prestaties.

Andere sectoren in de lift

Naast de technologiebedrijven waren er ook sectoren die het goed deden op de beurzen. Zo stegen de aandelen van energiebedrijven door de stijgende olieprijzen en waren er positieve ontwikkelingen te zien bij financiële instellingen.

Positieve vooruitzichten

De algemene stemming op de beurzen was positief, mede door de verwachtingen rondom het Federal Reserve-besluit en de hoop op een snel economisch herstel. Beleggers houden de ontwikkelingen rondom de pandemie en het vaccinatieproces nauwlettend in de gaten voor verdere richting.

Al met al kan worden geconcludeerd dat ondanks enkele dalingen bij technologiebedrijven, de Amerikaanse beurzen dinsdag overwegend hoger zijn gesloten. De focus ligt nu op het besluit van de Federal Reserve en de verdere ontwikkelingen op de financiële markten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*