Recordverkoop nieuwe personenauto's in Europa

De verkoopcijfers van nieuwe personenauto's in Europa bereikten in februari een recordhoogte, zo meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA op donderdag. In totaal werden er maar liefst 1,2 miljoen nieuwe auto's verkocht, wat neerkomt op een stijging van 8,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Stijging in verschillende Europese landen

De stijging in de verkoop van nieuwe personenauto's was merkbaar in verschillende Europese landen. Zo zag Duitsland een stijging van 11,2%, gevolgd door Frankrijk met een toename van 9,1%. Ook in Spanje en Italië werden aanzienlijke groeicijfers genoteerd, respectievelijk 8,5% en 7,3%.

Elektrische auto's populairder dan ooit

Een opvallende trend binnen de Europese autoverkoop is de toenemende populariteit van elektrische auto's. Het aantal verkochte elektrische voertuigen steeg met maar liefst 68,5% in vergelijking met februari vorig jaar. Dit is grotendeels te danken aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke alternatieven en de toenemende beschikbaarheid van laadinfrastructuur in Europa.

Invloed van de coronacrisis op de autoverkoop

Ondanks de aanhoudende coronacrisis lijkt de Europese autoverkoop zich te herstellen. De vraag naar nieuwe auto's is toegenomen als gevolg van de versoepeling van lockdownmaatregelen en de groeiende behoefte aan individueel vervoer. Fabrikanten spelen hierop in door het aanbieden van aantrekkelijke kortingen en financieringsmogelijkheden om consumenten aan te trekken.

Al met al lijkt de Europese auto-industrie weer in de lift te zitten, met een recordverkoop van nieuwe personenauto's en een groeiende interesse in elektrische voertuigen. Het is echter nog afwachten hoe de markt zich verder zal ontwikkelen in het licht van de voortdurende pandemie en de toenemende focus op duurzaamheid.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*