Belangrijkste items op de macro-economische agenda

De komende dagen staan er verschillende belangrijke gebeurtenissen op de macro-economische agenda die invloed kunnen hebben op de financiële markten. Hieronder volgen de belangrijkste items tot en met maandag 1 april 2024:

Banenrapport VS

Op vrijdag 29 maart 2024 zal het banenrapport van de Verenigde Staten worden vrijgegeven. Dit rapport, ook wel bekend als de non-farm payrolls, geeft inzicht in de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de VS. Beleggers en analisten zullen dit rapport nauwlettend in de gaten houden, aangezien het een belangrijke indicator is voor de gezondheid van de Amerikaanse economie.

Inflatiecijfers Eurozone

Op donderdag 28 maart 2024 worden de inflatiecijfers van de Eurozone bekendgemaakt. Inflatie is een belangrijke indicator voor het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Een hogere inflatie kan leiden tot renteverhogingen, terwijl een lagere inflatie juist kan leiden tot renteverlagingen.

Handelsoorlog tussen de VS en China

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China blijft de gemoederen bezighouden. Beleggers zullen de ontwikkelingen op het gebied van handelstarieven en handelsgesprekken tussen de twee grootmachten nauwlettend volgen. Een escalatie van de handelsoorlog kan negatieve gevolgen hebben voor de wereldeconomie en de financiële markten.

Brexit-deadline

Op maandag 1 april 2024 loopt de deadline voor de Brexit af. Het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting de Europese Unie verlaten, waardoor er grote onzekerheid heerst over de economische gevolgen van deze historische gebeurtenis. Beleggers zullen de ontwikkelingen rondom de Brexit nauwlettend in de gaten houden en anticiperen op mogelijke marktvolatiliteit.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*