Oorzaken van de daling

De Amerikaanse beurzen noteerden maandag lager met nog een paar uur handel te gaan. De Dow Jones Industrial Average daalde met 0,3%, de S&P 500 verloor 0,2% en de Nasdaq Composite daalde met 0,1%.

Er zijn verschillende redenen voor de daling op de Amerikaanse beurzen. Een daarvan is de voortdurende onzekerheid over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers zijn bezorgd over de impact die de handelsspanningen kunnen hebben op de wereldeconomie en bedrijfswinsten.

Een andere reden voor de daling is de angst voor een mogelijke recessie. Recente economische gegevens, zoals een afname in de groei van de werkgelegenheid en de productiesector, hebben bijgedragen aan de zorgen over de economische vooruitzichten.

Technische analyse van de markten

Op technisch vlak tonen de grafieken van de Amerikaanse beursindexen enkele zorgwekkende signalen. De Dow Jones Industrial Average nadert bijvoorbeeld een belangrijk ondersteuningsniveau, wat kan duiden op verdere neerwaartse bewegingen als dit niveau doorbroken wordt.

De S&P 500 en de Nasdaq Composite tonen ook tekenen van zwakte, met de mogelijkheid van een terugval naar lagere niveaus. Beleggers houden deze technische signalen nauwlettend in de gaten om te bepalen hoe de markten zich verder zullen ontwikkelen.

Invloed van geopolitieke gebeurtenissen

Naast de handelsoorlog en economische zorgen spelen ook geopolitieke gebeurtenissen een rol bij de bewegingen op de Amerikaanse beurzen. Spanningen in het Midden-Oosten, zoals de recente aanval op Saoedi-Arabië olie-installaties, kunnen ook invloed hebben op de markten.

Beleggers zijn daarom alert op elk nieuws over geopolitieke ontwikkelingen en proberen de impact ervan op de markten in te schatten. Deze onzekerheden dragen bij aan de volatiliteit en neerwaartse druk op de Amerikaanse beurzen.

Al met al blijft de situatie op de Amerikaanse beurzen volatiel en onzeker, met verschillende factoren die de richting van de markten beïnvloeden. Beleggers moeten daarom waakzaam blijven en zich bewust zijn van de risico's die gepaard gaan met beleggen in deze onzekere tijden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*