Beleggers wachten op inflatiecijfers

De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, na een voorzichtige handelsdag waarop beleggers al vooruit keken naar een aantal belangrijke inflatiecijfers. De Stoxx Europe 600-index steeg met 0,3%, terwijl de Duitse DAX-index 0,5% hoger sloot en de Franse CAC 40-index 0,2% won.

Beleggers hielden hun adem in voor de publicatie van de inflatiecijfers, die een belangrijke indicatie kunnen geven over het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. De ECB heeft als doelstelling om de inflatie onder, maar dicht bij de 2% te houden, en de cijfers zouden kunnen bepalen of er verdere monetaire stimuleringsmaatregelen nodig zijn.

Positieve signalen uit de economie

Naast de inflatiecijfers keken beleggers ook naar andere economische indicatoren, die overwegend positief waren. Zo bleek uit recente gegevens dat de economische groei in de eurozone sterker is dan verwacht, wat het vertrouwen in de markten versterkte.

Beurzen wereldwijd in de lift

De positieve stemming op de Europese beurzen volgde op een sterke handelsdag in Azië en de Verenigde Staten, waar de beurzen ook hoger sloten. Beleggers waren optimistisch over de vooruitzichten van de wereldeconomie, mede dankzij de voortgang in de vaccinatiecampagnes en het herstel van de economieën na de coronapandemie.

Al met al was het een positieve dag op de Europese beurzen, waar beleggers hoopvol gestemd waren over de economische vooruitzichten en de mogelijke impact van de inflatiecijfers op het beleid van de ECB.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*