Positieve start op de Amsterdamse beurs

De Amsterdamse beurs begon woensdag met een lichte stijging. Kort na de opening steeg de AEX met 0,2 procent tot 880,29 punten. Beleggers waren positief gestemd door het nieuws over een mogelijke handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China en de verwachtingen van een renteverlaging door de Europese Centrale Bank.

Invloed van handelsovereenkomst tussen VS en China

Het positieve sentiment op de beurs werd mede veroorzaakt door de berichten over de voortgang in de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers hopen op een deal die de handelsoorlog tussen de twee grootmachten kan beëindigen en de wereldeconomie kan stimuleren.

Verwachtingen van renteverlaging door de ECB

Daarnaast speelde ook de verwachting van een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) een rol in de positieve start van de Amsterdamse beurs. De ECB heeft signalen gegeven dat zij bereid is om de rente te verlagen om de economische groei in de eurozone te stimuleren.

Al met al zorgden deze ontwikkelingen ervoor dat beleggers optimistisch waren en de AEX licht hoger opende op woensdagochtend. De komende uren zullen beleggers de markt nauwlettend in de gaten houden en reageren op eventuele verdere ontwikkelingen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*