Positieve ontwikkelingen in handelsgesprekken tussen VS en China

De Amsterdamse beurs noteerde woensdagochtend rond zijn 'all time high' van dinsdag, tijdens een vrij kalme handelssessie. De AEX-index stond op dat moment op 800 punten, wat slechts iets onder het recordniveau van de vorige dag lag. Beleggers waren optimistisch gestemd door positieve ontwikkelingen op het gebied van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, en de hoop op een mogelijke handelsovereenkomst tussen de twee landen.

De positieve ontwikkelingen in de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China droegen bij aan het optimisme op de beurs. Beleggers hoopten op een mogelijke doorbraak in de langdurige handelsoorlog tussen de twee grootmachten, wat gunstig zou zijn voor de wereldeconomie en internationale handel.

Invloed van geopolitieke spanningen op de beurs

Naast de positieve ontwikkelingen in de handelsgesprekken, hielden beleggers ook rekening met geopolitieke spanningen die van invloed kunnen zijn op de beurskoersen. De onzekerheid rondom de Brexit, de verkiezingen in de Verenigde Staten en andere geopolitieke gebeurtenissen kunnen zorgen voor volatiliteit op de beurs.

Invloed van macro-economische cijfers op de beurskoersen

Naast geopolitieke ontwikkelingen, spelen ook macro-economische cijfers een belangrijke rol in de beursbewegingen. Beleggers letten onder andere op werkgelegenheidscijfers, inflatiecijfers, rentebesluiten van centrale banken en andere economische indicatoren om de richting van de markt te bepalen.

Al met al lijkt de Amsterdamse beurs momenteel stabiel te zijn, met de AEX-index die dicht bij zijn recordniveau blijft. Beleggers blijven echter alert op ontwikkelingen in de handelsgesprekken, geopolitieke spanningen en macro-economische cijfers die van invloed kunnen zijn op de beurskoersen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*