Positieve stemming op de beurzen

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lichtgroene opening tegemoet. In aanloop naar de openingsbel noteerden de futures op de S&P 500 tot 0,2 procent hoger.

De positieve stemming op de beurzen wordt mede veroorzaakt door positieve kwartaalcijfers van grote bedrijven en het vooruitzicht van een sterke economische groei. Beleggers zijn optimistisch gestemd over de heropening van de economie en het succes van de vaccinatiecampagnes.

Invloed van het rentebeleid

Het rentebeleid van de Federal Reserve blijft ook een belangrijke factor die de beurzen beïnvloedt. Beleggers letten nauwlettend op de signalen van de centrale bank over de verwachte inflatie en mogelijke renteverhogingen.

Technische analyse

Technische analisten wijzen op de weerstandsniveaus en steunniveaus die de komende handelssessies in de gaten moeten worden gehouden. Een doorbraak van een belangrijk weerstandsniveau kan de weg vrijmaken voor verdere koersstijgingen, terwijl een daling onder een steunniveau kan leiden tot een correctie.

Impact van geopolitieke ontwikkelingen

Geopolitieke ontwikkelingen, zoals handelsgeschillen en politieke spanningen, kunnen ook van invloed zijn op de beurskoersen. Beleggers houden de ontwikkelingen in bijvoorbeeld China, Rusland en het Midden-Oosten nauwlettend in de gaten en passen hun beleggingsstrategieën hierop aan.

Al met al lijkt het erop dat de Amerikaanse beurzen een positieve start zullen maken, maar zoals altijd is het belangrijk om de ontwikkelingen op de voet te blijven volgen en het risico te spreiden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*