Over Q3's én wat ze doen: ASMI, Besi, Intel (en ASML)

Het derde kwartaal van 2021 is een belangrijke periode voor veel bedrijven, omdat ze dan hun kwartaalcijfers bekendmaken. In dit artikel zullen we kijken naar enkele van de meest opvallende Q3-resultaten en de activiteiten van enkele grote spelers in de markt.

ASMI is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van geavanceerde apparatuur en systemen voor de halfgeleiderindustrie. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het in het derde kwartaal sterke resultaten heeft behaald, dankzij een stijgende vraag naar halfgeleiders. ASMI profiteert van de groeiende markt voor 5G-technologie en kunstmatige intelligentie, aangezien deze sectoren veel halfgeleiders vereisen. Het bedrijf blijft investeren in R&D om zijn positie in de markt te versterken.

Besi is een andere speler in de halfgeleiderindustrie en heeft ook sterke resultaten geboekt in Q3. Het bedrijf levert geavanceerde verpakkings- en assemblagemachines voor de productie van halfgeleiders. Besi heeft geprofiteerd van de groeiende vraag naar halfgeleiders, voornamelijk gedreven door de opkomst van nieuwe technologieën zoals 5G en kunstmatige intelligentie. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het zijn capaciteit zal vergroten om aan de stijgende vraag te voldoen.

Intel, een van 's werelds grootste chipfabrikanten, heeft ook zijn Q3-resultaten bekendgemaakt. Het bedrijf heeft te maken gehad met uitdagingen zoals tekorten aan chips en een vertraging in de productie van zijn 7-nanometerchips. Ondanks deze uitdagingen heeft Intel toch een sterke omzetgroei laten zien, voornamelijk dankzij de sterke vraag naar zijn datacenterchips. Het bedrijf is bezig met een herstructureringsplan om zijn productiecapaciteit te vergroten en zijn positie in de markt te versterken.

Big Tech, Adyen, Unilever, Philips en meer

Naast de bovengenoemde bedrijven zijn er nog andere grote spelers die hun Q3-resultaten hebben gepubliceerd.

Big Tech-bedrijven zoals Apple, Amazon, Microsoft en Google hebben allemaal sterke Q3-resultaten laten zien. Deze bedrijven hebben geprofiteerd van de groeiende vraag naar technologieproducten en -diensten, aangezien mensen wereldwijd steeds meer afhankelijk zijn geworden van digitale oplossingen tijdens de pandemie. Ze hebben ook geprofiteerd van de groeiende adoptie van cloud computing en e-commerce.

Adyen, een Nederlands fintech-bedrijf, heeft ook indrukwekkende Q3-resultaten behaald. Het bedrijf biedt betaaldiensten aan e-commercebedrijven en heeft geprofiteerd van de groeiende vraag naar online winkelen. Adyen heeft zijn wereldwijde aanwezigheid vergroot en nieuwe partnerships gesloten om zijn groei te stimuleren.

Unilever, een van 's werelds grootste producenten van consumentengoederen, heeft zijn Q3-resultaten bekendgemaakt met een sterke omzetgroei. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de groeiende vraag naar hygiëneproducten en voedingsmiddelen, aangezien mensen wereldwijd meer aandacht besteden aan hun gezondheid en welzijn.

Philips, een Nederlands technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in gezondheidstechnologie, heeft ook positieve Q3-resultaten gepresenteerd. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de groeiende vraag naar medische apparatuur en oplossingen, aangezien de gezondheidszorgsector wereldwijd onder druk staat als gevolg van de pandemie. Philips blijft investeren in innovatie om zijn positie in de markt te versterken.

Flow, Alfen, Fugro, Pharming en meer

Naast de grote spelers zijn er ook enkele opkomende bedrijven die hun Q3-resultaten hebben gepubliceerd.

Flow Traders, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhandelen van exchange-traded products, heeft sterke Q3-resultaten behaald. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de volatiliteit op de financiële markten en heeft zijn handelsactiviteiten weten uit te breiden.

Alfen, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in energieoplossingen, heeft ook positieve Q3-resultaten laten zien. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de groeiende vraag naar duurzame energieoplossingen, zoals laadpalen voor elektrische voertuigen en energieopslagsystemen.

Fugro, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in geo-intelligentie en geotechniek, heeft zijn Q3-resultaten bekendgemaakt met een sterke omzetgroei. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de groeiende vraag naar zijn diensten in sectoren zoals olie en gas, infrastructuur en hernieuwbare energie.

Pharming, een Nederlands biofarmaceutisch bedrijf, heeft ook positieve Q3-resultaten behaald. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van biologische geneesmiddelen en heeft geprofiteerd van de groeiende vraag naar zijn producten.

Al met al laten de Q3-resultaten een gemengd beeld zien, met zowel sterke prestaties als uitdagingen voor verschillende bedrijven. De marktomstandigheden blijven echter gunstig voor veel sectoren, aangezien de vraag naar technologie, duurzame energie en gezondheidszorg blijft groeien. Bedrijven blijven investeren in innovatie en capaciteitsuitbreiding om aan de toenemende vraag te voldoen en hun positie in de markt te versterken.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*