Matige krimp in Franse industrie

De Franse industrie heeft in mei een matige krimp laten zien, maar deze was iets minder sterk dan in de voorgaande maand april. Dit blijkt uit de laatste cijfers van S&P Global. De productie daalde met 1,1 procent in mei, terwijl deze in april nog met 2,3 procent afnam.

Impact van de coronapandemie

De Franse industrie heeft het afgelopen jaar te maken gehad met de impact van de coronapandemie. Lockdowns en beperkingen hebben de productie en vraag naar goederen beïnvloed. Hoewel de cijfers nog steeds laten zien dat er sprake is van krimp, lijkt de situatie langzaam te verbeteren.

Sectoren die het zwaarst zijn getroffen

Binnen de Franse industrie zijn bepaalde sectoren het zwaarst getroffen door de crisis. Zo hebben de luchtvaart- en auto-industrieën te maken gehad met aanzienlijke dalingen in de vraag naar producten. Fabrikanten in deze sectoren hebben hun productie moeten aanpassen om te kunnen blijven opereren.

Vooruitzichten voor de Franse industrie

Hoewel de cijfers nog steeds laten zien dat er sprake is van krimp in de Franse industrie, zijn er ook tekenen van herstel zichtbaar. De vaccinatiecampagnes en versoepeling van beperkingen bieden hoop voor de toekomst. Het is echter belangrijk om de ontwikkelingen nauwlettend te blijven volgen om te zien hoe de sector zich verder zal herstellen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*