Wat houdt ESG in?

Berkshire Hathaway en BYD niet ESG-proof

ESG staat voor Environmental, Social, and Governance en verwijst naar de criteria die worden gebruikt om te beoordelen hoe een bedrijf presteert op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bedrijven die goed scoren op ESG-criteria worden vaak gezien als aantrekkelijke investeringsmogelijkheden, omdat ze laten zien dat ze rekening houden met de impact van hun activiteiten op mens en milieu.

Berkshire Hathaway en BYD onder de loep

Helaas voldoen niet alle bedrijven aan de ESG-criteria. Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Warren Buffett, en BYD, een Chinese producent van elektrische voertuigen, zijn twee voorbeelden van bedrijven die niet ESG-proof zijn. Berkshire Hathaway heeft bijvoorbeeld kritiek gekregen vanwege het gebrek aan transparantie over zijn ESG-beleid en BYD wordt geconfronteerd met zorgen over de impact van zijn activiteiten op het milieu.

Banken tonen ambitie

Ondertussen tonen banken steeds meer ambitie om te voldoen aan ESG-criteria. Banken zoals JPMorgan Chase en Bank of America hebben aangekondigd dat ze hun investeringen willen richten op duurzame projecten en zich willen inzetten voor sociale verantwoordelijkheid. Dit is goed nieuws voor beleggers die op zoek zijn naar ESG-vriendelijke investeringsmogelijkheden.

Goed nieuws voor de techrally

De groeiende aandacht voor ESG-criteria kan ook goed nieuws betekenen voor de techrally. Technologiebedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen profiteren van een stijgende interesse van beleggers in ESG-vriendelijke investeringen. Dit kan leiden tot een verdere groei van de techsector en een versterking van de techrally.

Europa zoekt explosievenexperts

Tot slot is Europa op zoek naar explosievenexperts om te helpen bij het opruimen van achtergebleven explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Door de toenemende vraag naar experts die gespecialiseerd zijn in het veilig ontmantelen van explosieven, is er een groeiende behoefte aan training en certificering op dit gebied. Europa hoopt op deze manier de veiligheid en stabiliteit in de regio te verbeteren en de impact van achtergebleven explosieven op het milieu te verminderen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*