Positieve afsluiting Amsterdamse beurs

De Amsterdamse beurs wist donderdag de dag positief af te sluiten, mede geholpen door de chippers. De AEX steeg uiteindelijk met 0,2 procent tot 925,11 punten. Deze stijging was voornamelijk te danken aan positieve ontwikkelingen op de internationale markten en gunstige economische cijfers.

Invloed van chippers op de beurs

Chippers, bedrijven die zich bezighouden met de productie van halfgeleiders, hadden een positieve invloed op de beurs. Deze sector presteerde goed vanwege de toenemende vraag naar chips voor onder andere smartphones, computers en auto's. Bedrijven zoals ASML en ASMI droegen bij aan de stijging van de AEX.

Internationale ontwikkelingen en economische cijfers

Naast de positieve prestaties van de chippers, waren ook internationale ontwikkelingen en gunstige economische cijfers van invloed op de beurs. Zo zorgde een positieve stemming op Wall Street voor een opwaartse druk op de Europese beurzen. Daarnaast werden er positieve cijfers gepresenteerd over de Nederlandse economie, wat investeerders vertrouwen gaf.

Al met al was het een goede dag voor de Amsterdamse beurs, waarbij verschillende factoren hebben bijgedragen aan de positieve afsluiting. De verwachtingen voor de komende dagen blijven ook positief, mede door de gunstige ontwikkelingen op zowel nationaal als internationaal niveau.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*