Over Equinor en Polenergia

Equinor en Polenergia reserveren capaciteit voor productie van transitiestukken bij Smulders en Sif

Equinor en Polenergia hebben aangekondigd dat ze bij Smulders en Sif capaciteit hebben gereserveerd voor de productie van 100 transitiestukken voor de windmolenparken Baltyk 2 en 3. Dit nieuws werd maandagmiddag bekendgemaakt door Sif.

Equinor is een Noorse energiemaatschappij die actief is in de sector van duurzame energie, met een focus op offshore windenergie. Polenergia is een Pools energiebedrijf dat zich ook richt op duurzame energie, met name op het gebied van windenergie.

De rol van Smulders en Sif

Smulders en Sif zijn beide gespecialiseerde bedrijven die actief zijn in de offshore windsector. Smulders is een toonaangevende fabrikant van stalen constructies voor offshore windturbines, terwijl Sif gespecialiseerd is in het produceren van funderingen voor offshore windparken.

Baltyk 2 en 3 windmolenparken

De Baltyk 2 en 3 windmolenparken zijn geplande offshore windparken in de Baltische Zee, voor de kust van Polen. Deze windparken zullen bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot en de overgang naar schone energie in de regio.

Door de capaciteit te reserveren voor de productie van transitiestukken bij Smulders en Sif, kunnen Equinor en Polenergia hun plannen voor de ontwikkeling van Baltyk 2 en 3 verder voortzetten. Deze samenwerking zal naar verwachting bijdragen aan de verdere groei van de offshore windindustrie en de realisatie van duurzame energieprojecten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*