Achtergrond van de herkapitalisering van Lufthansa

Lufthansa, een van de grootste luchtvaartmaatschappijen in Europa, heeft in 2020 te maken gehad met financiële moeilijkheden als gevolg van de COVID-19 pandemie. Door de reisbeperkingen en het verminderde aantal vluchten zag het bedrijf een aanzienlijke daling in inkomsten. Om het voortbestaan van de luchtvaartmaatschappij te waarborgen, besloot de Duitse regering om Lufthansa te herkapitaliseren met een bedrag van 6 miljard euro.

Onderzoek naar mogelijke staatssteun

De Europese Commissie, die toezicht houdt op eerlijke concurrentie in de Europese Unie, heeft echter twijfels geuit over de rechtmatigheid van deze herkapitalisering. Volgens de regels van de EU is het verboden voor lidstaten om bedrijven ongeoorloofde staatssteun te verlenen, omdat dit de concurrentie kan verstoren en de interne markt kan verstoren.

Diepgaand onderzoek door de Europese Commissie

Om te bepalen of de herkapitalisering van Lufthansa in overeenstemming was met de EU-regels, heeft de Europese Commissie een diepgaand onderzoek ingesteld. Hierbij zal gekeken worden naar de voorwaarden waaronder de herkapitalisering heeft plaatsgevonden, en of deze in lijn zijn met de regels voor staatssteun.

Mogelijke gevolgen voor Lufthansa

Indien de Europese Commissie tot de conclusie komt dat de herkapitalisering van Lufthansa inderdaad ongeoorloofde staatssteun was, kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de luchtvaartmaatschappij. Zo zou Lufthansa mogelijk verplicht kunnen worden om het ontvangen bedrag terug te betalen, of om maatregelen te nemen om de concurrentie niet te verstoren.

Afwachten op de uitkomst van het onderzoek

Het is vooralsnog afwachten wat de uitkomst zal zijn van het onderzoek van de Europese Commissie naar de herkapitalisering van Lufthansa. De luchtvaartmaatschappij zelf heeft laten weten dat zij volledig zullen meewerken aan het onderzoek en vertrouwen hebben in een positieve uitkomst.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*