Uitgaven Nederlandse huishoudens in mei

Nederlandse huishoudens hebben in mei iets meer uitgegeven dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In mei gaven huishoudens gemiddeld 2,7% meer uit dan in dezelfde maand het jaar ervoor.

Stijging in verschillende categorieën

De stijging in uitgaven was te zien in verschillende categorieën. Zo werd er meer geld uitgegeven aan voeding, kleding en schoenen. Ook de uitgaven aan recreatie en cultuur namen toe. Daarentegen daalden de uitgaven aan diensten zoals horeca en recreatie.

Invloed van coronamaatregelen

De stijging in uitgaven kan worden verklaard door de versoepeling van coronamaatregelen. Doordat winkels en horecagelegenheden weer open mochten, konden mensen meer geld uitgeven aan bijvoorbeeld kleding en uit eten gaan.

Vergelijking met voorgaande maanden

In vergelijking met voorgaande maanden was de stijging in uitgaven in mei duidelijk te zien. In april daalden de uitgaven nog met 2,3% in vergelijking met een jaar eerder. Dit laat zien dat de economie langzaam weer herstelt van de impact van de coronacrisis.

Verwachtingen voor de komende maanden

Het is nog onzeker hoe de uitgaven van Nederlandse huishoudens zich de komende maanden zullen ontwikkelen. De impact van de coronacrisis en eventuele nieuwe maatregelen kunnen invloed hebben op de bestedingen. Het CBS zal de ontwikkelingen blijven monitoren en hierover rapporteren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*