Redenen voor verlaging advies en koersdoel

ABN AMRO Oddo heeft het advies voor Sligro verlaagd van Outperform naar Neutraal en het koersdoel van 19,00 naar 16,00 euro. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank.

De verlaging van het advies en koersdoel komt voort uit zorgen over de winstgevendheid van Sligro. De analisten van ABN AMRO Oddo zien risico's in de huidige marktomstandigheden en verwachten dat de winst van Sligro onder druk zal blijven staan.

Concurrentie en marktomstandigheden

De concurrentie in de foodretailmarkt is hevig en Sligro zal moeite hebben om haar marktpositie te behouden. Daarnaast spelen de veranderende marktomstandigheden een rol, zoals de opkomst van online foodretail en de verschuiving naar duurzame en biologische producten.

Financiële prestaties van Sligro

De financiële prestaties van Sligro zijn de laatste tijd niet optimaal geweest. De omzetgroei blijft achter en de winstmarges staan onder druk. ABN AMRO Oddo ziet daarom geen reden om het advies voor Sligro op Outperform te handhaven.

Toekomstperspectief en mogelijke maatregelen

Het is belangrijk voor Sligro om zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden en te innoveren om concurrentievoordeel te behouden. Mogelijke maatregelen die Sligro kan nemen zijn het verbeteren van de efficiëntie in de operaties, het uitbreiden van het assortiment met duurzame en biologische producten, en het versterken van de online aanwezigheid.

Slotconclusie

ABN AMRO Oddo is van mening dat Sligro uitdagingen zal blijven ondervinden in de foodretailmarkt en daarom hebben zij het advies verlaagd naar Neutraal en het koersdoel naar 16,00 euro. Het is belangrijk voor Sligro om de juiste strategische beslissingen te nemen om haar positie in de markt te versterken en haar winstgevendheid te verbeteren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*