Positieve trend op de Amsterdamse beurs

De Amsterdamse beurs heeft woensdagochtend de openingswinsten langzaam wat verder uitgebouwd. De AEX-index stond rond het middaguur 0,5 procent in de plus op 570,23 punten. Ook de andere Europese beurzen lieten een positieve trend zien.

Invloed van positieve ontwikkelingen

De stijging op de beurs werd mede veroorzaakt door positieve ontwikkelingen op het gebied van handelsconflicten tussen de Verenigde Staten en China. Ook het positieve sentiment op Wall Street speelde een rol bij de stijging van de Amsterdamse beurs.

Sectoren in de lift

Op de Amsterdamse beurs waren vooral de technologiebedrijven en de financiële sector in trek. ASML en ING behoorden tot de grootste stijgers. Ook de olie- en gassector liet een positieve ontwikkeling zien, mede dankzij de stijgende olieprijzen.

Vooruitzichten voor de rest van de dag

Analisten verwachten dat de positieve trend op de Amsterdamse beurs voorlopig aanhoudt, mits er geen onverwachte negatieve ontwikkelingen plaatsvinden. Beleggers zullen met name de ontwikkelingen rondom handelsconflicten en geopolitieke spanningen in de gaten houden.

Al met al lijkt de Amsterdamse beurs een stabiele dag tegemoet te gaan, waarbij de positieve ontwikkelingen in de markt voor een optimistische sfeer zorgen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*