Inflatie in Frankrijk

De Franse inflatie is in juni gedaald, maar minder dan eerder gedacht. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Insee, het Franse bureau voor de statistiek. De inflatie in Frankrijk daalde in juni met 0,1 procentpunt tot 1,4 procent op jaarbasis. Eerder werd gedacht dat de inflatie zou dalen tot 1,3 procent.

Oorzaken van de inflatiedaling

De daling van de inflatie in Frankrijk werd voornamelijk veroorzaakt door een afname van de prijzen van energie en voedingsmiddelen. De prijzen van benzine en diesel daalden in juni, wat heeft bijgedragen aan de algemene daling van de inflatie. Daarnaast waren ook de prijzen van voedingsmiddelen lager dan in voorgaande maanden.

Invloed van de coronacrisis op de inflatie

De coronacrisis heeft ook een significante invloed gehad op de inflatie in Frankrijk. De lockdownmaatregelen en de economische onzekerheid hebben geleid tot lagere consumentenbestedingen, waardoor de vraag naar goederen en diensten is afgenomen. Dit heeft geleid tot lagere prijzen en heeft bijgedragen aan de daling van de inflatie.

Verwachtingen voor de toekomst

Voor de komende maanden wordt verwacht dat de inflatie in Frankrijk laag zal blijven, mede door de economische gevolgen van de coronacrisis. De Europese Centrale Bank heeft aangegeven dat zij bereid is om verdere maatregelen te nemen om de inflatie op te stuwen, indien nodig. Dit kan onder meer leiden tot een verlaging van de rentetarieven of het uitbreiden van het stimuleringsprogramma.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*