Onzekerheid rondom cijfers ASML zorgt voor verliesdag bij chipbedrijven

De chipsector heeft opnieuw een moeilijke dag achter de rug, met verliezen voor veel van de grote spelers in de markt. De onzekerheid rondom de cijfers van ASML, een van de grootste chipbedrijven ter wereld, zorgde voor neerwaartse druk op de hele sector. Beleggers zijn gespannen over de resultaten van ASML, die later deze week worden bekendgemaakt.

Bitcoin blijft stijgen ondanks verliesdag voor chippers

Ondanks de verliezen in de chipsector wist de bitcoin weer verder te stijgen. De digitale valuta heeft de afgelopen weken een sterke rally doorgemaakt en blijft investeerders aantrekken. De stijging van de bitcoin wordt mede veroorzaakt door de toenemende interesse van institutionele beleggers, die de digitale valuta steeds meer als een alternatief voor traditionele activa zien.

Olieprijs en lange rentes dalen

Naast de onzekerheid in de chipsector en de stijging van de bitcoin, daalden ook de olieprijs en de lange rentes op obligaties. De olieprijs werd gedrukt door zorgen over een mogelijke overaanbod op de oliemarkt, terwijl de lange rentes daalden als gevolg van de toenemende zorgen over de economische groei. Beleggers houden de ontwikkelingen op de oliemarkt en de obligatiemarkt nauwlettend in de gaten, aangezien deze een belangrijke indicator kunnen zijn voor de breder economische gezondheid.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*