Oorzaak van de wereldwijde computerstoring

Cyberbeveiliger CrowdStrike heeft de oorzaak geïdentificeerd van de wereldwijde computerstoring die vrijdag verschillende sectoren, waaronder luchthavens en vliegmaatschappijen, heeft getroffen. CEO George Kurtz maakte dit bekend in een bericht op X.

Ransomware-aanval als oorzaak

Uit het onderzoek van CrowdStrike blijkt dat de computerstoring veroorzaakt werd door een ransomware-aanval. Deze vorm van cybercriminaliteit houdt in dat hackers systemen gijzelen en losgeld eisen om de systemen weer vrij te geven. De aanval heeft geleid tot aanzienlijke verstoringen in de operationele processen van getroffen organisaties.

Impact op luchthavens en vliegmaatschappijen

Luchthavens en vliegmaatschappijen behoorden tot de zwaarst getroffen sectoren door de wereldwijde computerstoring. Passagiers ondervonden vertragingen en annuleringen van vluchten als gevolg van de cyberaanval. Dit leidde tot chaos en frustratie op luchthavens over de hele wereld.

Maatregelen om cyberaanvallen te voorkomen

CrowdStrike benadrukt het belang van proactieve maatregelen om cyberaanvallen te voorkomen en de impact ervan te minimaliseren. Bedrijven en organisaties worden geadviseerd om hun cybersecuritymaatregelen te versterken en regelmatig beveiligingsupdates uit te voeren om kwetsbaarheden te dichten.

Samenwerking in de strijd tegen cybercriminaliteit

Het is essentieel dat bedrijven, overheden en cybersecuritybedrijven samenwerken in de strijd tegen cybercriminaliteit. Alleen door gezamenlijke inspanningen kunnen we de toenemende dreiging van cyberaanvallen effectief aanpakken en de veiligheid van digitale systemen waarborgen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*