Oorzaken van de daling op de Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag overwegend lager, ondanks een ochtend van herstel. Er waren verschillende oorzaken voor de dalingen op de beurzen. Een van de belangrijkste redenen was de zorgen over de stijgende inflatie en de mogelijke renteverhogingen door de Federal Reserve.

Daarnaast speelden ook geopolitieke spanningen een rol bij de dalingen op de beurzen. De voortdurende onzekerheid over de situatie in Oekraïne en de mogelijke reactie van Rusland zorgden voor nervositeit bij beleggers.

Sectorprestaties op de Amerikaanse beurzen

Op sectorniveau waren er ook duidelijke verschillen te zien op de Amerikaanse beurzen. Technologieaandelen werden het zwaarst getroffen, met de Nasdaq die bijna 1 procent daalde. Aan de andere kant wisten defensieve sectoren zoals gezondheidszorg en nutsbedrijven beter stand te houden.

Binnen de technologiesector waren vooral grote techbedrijven zoals Apple, Amazon en Microsoft verantwoordelijk voor de dalingen. Deze aandelen hadden eerder dit jaar al sterke stijgingen laten zien, waardoor beleggers winst begonnen te nemen.

Invloed van bedrijfsresultaten op de Amerikaanse beurzen

De bedrijfsresultaten speelden ook een rol bij de bewegingen op de Amerikaanse beurzen. Zo wist IBM de Dow Jones index nog enigszins in het groen te houden met positieve kwartaalcijfers. Het bedrijf overtrof de verwachtingen van analisten en zag de omzet en winst stijgen.

Aan de andere kant waren er ook teleurstellende resultaten van bedrijven zoals Tesla en Netflix, die druk uitoefenden op de beurzen. Beleggers reageerden negatief op de cijfers en verkochten hun posities in deze aandelen.

Al met al was het een turbulente dag op de Amerikaanse beurzen, met verschillende factoren die de koersbewegingen beïnvloedden. Het is belangrijk voor beleggers om op de hoogte te blijven van het nieuws en de ontwikkelingen op de markt om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*