ASML presteert nog steeds goed ondanks tegenvallende cijfers

ASML, ASMI en BE Semiconductor Industries hebben onlangs hun kwartaalcijfers gepresenteerd en werden na de bekendmaking flink afgestraft op de beurs. Beleggers reageerden teleurgesteld op de resultaten en stuurden de koersen van de chipbedrijven omlaag. Maar is deze reactie wel terecht?

ASML, de grootste chipmachinefabrikant ter wereld, rapporteerde een lichte daling in de omzet en winst vergeleken met het voorgaande kwartaal. Dit werd voornamelijk toegeschreven aan de wereldwijde tekorten aan halfgeleiders, waardoor sommige klanten hun bestellingen moesten uitstellen. Ondanks deze tegenvallende cijfers blijft ASML een solide bedrijf met een sterke positie in de markt. Het bedrijf investeert continu in onderzoek en ontwikkeling om aan de vraag naar geavanceerde chipmachines te voldoen.

ASMI ziet groeipotentieel in de toekomst

ASMI, een toeleverancier van apparatuur voor de chipindustrie, boekte ook minder winst dan verwacht in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf gaf aan dat de vraag naar hun producten werd beïnvloed door de wereldwijde economische onzekerheden. Ondanks deze uitdagingen blijft ASMI optimistisch over het groeipotentieel in de toekomst. Het bedrijf richt zich op innovatie en het versterken van hun marktpositie om te profiteren van de toenemende vraag naar chips in diverse sectoren.

BE Semiconductor Industries ziet sterke groei in orderportefeuille

BE Semiconductor Industries (Besi), een leverancier van verpakkings- en assemblagemachines voor de halfgeleiderindustrie, presenteerde ook teleurstellende cijfers in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf werd echter positiever ontvangen door beleggers vanwege de sterke groei in hun orderportefeuille. Besi zag een stijging in de vraag naar hun producten vanwege de groeiende behoefte aan geavanceerde chips voor bijvoorbeeld elektrische voertuigen en 5G-netwerken.

Conclusie

Hoewel de chipbedrijven ASML, ASMI en BE Semiconductor Industries werden afgestraft na de presentatie van hun kwartaalcijfers, is het belangrijk om te benadrukken dat deze bedrijven nog steeds sterke fundamenten hebben en goed gepositioneerd zijn voor de toekomst. De wereldwijde vraag naar chips blijft toenemen en deze bedrijven spelen een cruciale rol in het leveren van de benodigde technologieën. Beleggers zouden daarom de lange termijn voor ogen moeten houden bij het evalueren van deze bedrijven.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*