Stijging van de Franse inflatie in juli

De Franse inflatie is in juli gestegen, maar minder sterk dan gedacht. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Insee, het Franse bureau voor de statistiek. De inflatie in Frankrijk steeg met 0,9% op maandbasis, wat lager was dan de verwachting van 1%. Op jaarbasis bedroeg de inflatie 1,5%, wat ook lager was dan de verwachting van 1,6%.

Invloeden op de Franse inflatie

De stijging van de Franse inflatie werd voornamelijk veroorzaakt door hogere energieprijzen en een toename in de prijzen van voedingsmiddelen. De prijzen van energie stegen met 2,5% op maandbasis, terwijl de prijzen van voedingsmiddelen met 1,1% toenamen. Daarentegen daalden de prijzen van industriële goederen en diensten met 0,1%.

Impact van de coronacrisis op de Franse economie

De coronacrisis heeft een aanzienlijke impact gehad op de Franse economie en dit heeft ook invloed gehad op de inflatie. De lockdownmaatregelen en de verstoring van de toeleveringsketens hebben geleid tot schommelingen in de prijzen van goederen en diensten. De overheid heeft verschillende maatregelen genomen om de economie te ondersteunen en de inflatie te beheersen.

Prognose voor de Franse inflatie

Voor de komende maanden wordt verwacht dat de Franse inflatie stabiel zal blijven, met mogelijke schommelingen afhankelijk van externe factoren zoals de ontwikkeling van de coronapandemie en de prijzen van grondstoffen op de wereldmarkt. De Europese Centrale Bank zal de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden en indien nodig maatregelen nemen om de inflatie onder controle te houden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*