Minder sterke daling in rentebaten

ABN AMRO heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht

ABN AMRO heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de rentebaten minder sterk dan verwacht zien dalen, terwijl de fees juist stegen. Dit resulteerde in een hogere winst dan analisten hadden voorspeld. De bank publiceerde deze cijfers woensdag voorbeurs, samen met een kleine verhoging van de outlook.

De rentebaten van ABN AMRO zijn in het tweede kwartaal minder sterk gedaald dan verwacht. Dit is goed nieuws voor de bank, aangezien de rentebaten een belangrijke bron van inkomsten zijn. De lagere rentevoeten als gevolg van de coronacrisis hadden een negatief effect kunnen hebben op de rentebaten, maar dat bleek dus minder erg dan voorspeld.

Stijging in fees

Daarnaast heeft ABN AMRO een stijging gezien in de fees in het tweede kwartaal. Dit zijn de kosten die de bank in rekening brengt voor het verlenen van bepaalde diensten, zoals bijvoorbeeld transactiekosten of advieskosten. Deze stijging heeft bijgedragen aan een hogere winst voor de bank.

Kleine outlookverhoging

Als gevolg van de betere resultaten in het tweede kwartaal heeft ABN AMRO ook de outlook voor de rest van het jaar iets verhoogd. Dit geeft aan dat de bank vertrouwen heeft in de toekomst en verwacht dat de positieve trend zich zal voortzetten.

Al met al heeft ABN AMRO dus beter gepresteerd dan verwacht in het tweede kwartaal, wat positief is voor zowel de bank zelf als voor haar aandeelhouders.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*