Positieve resultaten in het tweede kwartaal

Henkel verhoogt outlook na sterke omzetstijging in het tweede kwartaal

Henkel, de Duitse fabrikant van verzorgingsproducten, reinigingsmiddelen en kleefstoffen, heeft de outlook voor dit jaar verhoogd. Dit besluit volgt op een sterke stijging van de omzet en de EBIT in het tweede kwartaal. Het bedrijf, bekend van merken als Persil, Gliss Kur en Pattex, heeft laten weten dat de resultaten in het tweede kwartaal boven de verwachtingen lagen.

Omzetstijging en groei van de EBIT

De omzet van Henkel steeg in het tweede kwartaal met een aanzienlijke marge, wat resulteerde in een groei van de EBIT. De positieve resultaten werden voornamelijk gedreven door sterke prestaties in de consumenten- en de industriële divisies van het bedrijf. Henkel wist te profiteren van een grotere vraag naar schoonmaak- en verzorgingsproducten tijdens de pandemie.

Verbeterde vooruitzichten voor de rest van het jaar

Dankzij de sterke prestaties in het tweede kwartaal heeft Henkel zijn outlook voor dit jaar verhoogd. Het bedrijf verwacht nu een hogere omzetgroei en een verbetering van de EBIT-marge ten opzichte van eerdere voorspellingen. Henkel blijft optimistisch over de vooruitzichten voor de rest van het jaar, ondanks de aanhoudende onzekerheid als gevolg van de wereldwijde pandemie.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*