Pictet kiest voor defensief beleggen in onzekere tijden

Het Zwitserse private banking bedrijf Pictet heeft ervoor gekozen om defensief te beleggen in deze onzekere tijden op de financiële markten. Dit betekent dat ze voornamelijk investeren in sectoren die minder gevoelig zijn voor economische schommelingen, zoals gezondheidszorg en nutsbedrijven. Door deze strategie hopen ze hun vermogen te beschermen tegen mogelijke marktvolatiliteit.

Europese beurs biedt meer dan alleen GRANOLAS

Hoewel veel beleggers de neiging hebben om zich te richten op grote technologiebedrijven zoals Google, Facebook en Amazon (ook wel bekend als de GRANOLAS), biedt de Europese beurs een breed scala aan investeringsmogelijkheden. Sectoren zoals luxegoederen, auto's en farmaceutica zijn slechts enkele voorbeelden van de diverse industrieën die Europa te bieden heeft. Het is belangrijk voor beleggers om hun horizon te verbreden en ook buiten de bekende tech-reuzen te kijken.

Amper groei in de markt voor videogames

Ondanks de toenemende populariteit van videogames en de groeiende vraag naar digitale entertainment, is de groei in de markt voor videogames de afgelopen tijd afgevlakt. Dit kan te maken hebben met verzadiging van de markt, concurrentie van andere vormen van entertainment en veranderende consumentenvoorkeuren. Beleggers die actief zijn in deze sector moeten zich bewust zijn van deze ontwikkelingen en hun investeringsstrategieën dienovereenkomstig aanpassen.

Nederlandse economie presteert goed in het tweede kwartaal

De Nederlandse economie heeft het in het tweede kwartaal van dit jaar goed gedaan, met een groei van 0,7%. Dit is hoger dan verwacht en geeft aan dat de economie veerkrachtig is ondanks de uitdagingen van de COVID-19-pandemie. Sectoren zoals de bouw, de industrie en de dienstensector hebben bijgedragen aan deze groei. Beleggers die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse markt kunnen profiteren van deze positieve economische ontwikkelingen.

Kortom, er zijn verschillende ontwikkelingen op de financiële markten die beleggers in de gaten moeten houden. Door te diversifiëren en zich bewust te zijn van de laatste trends en ontwikkelingen, kunnen beleggers hun portefeuille effectief beheren en profiteren van kansen die zich voordoen. Het is belangrijk om altijd goed geïnformeerd te blijven en advies in te winnen bij financiële experts voordat belangrijke investeringsbeslissingen worden genomen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*