Toename voorraden ruwe olie in de VS

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week onverwacht gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

De cijfers van het EIA tonen aan dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten met 1,3 miljoen vaten zijn gestegen tot in totaal 417,9 miljoen vaten. Deze stijging kwam als een verrassing voor analisten, die hadden verwacht dat de voorraden zouden dalen.

Oorzaken van de stijging

Er zijn verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de onverwachte stijging van de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten. Eén van de belangrijkste redenen is de toegenomen productie van schalieolie in het land. De Verenigde Staten hebben de afgelopen jaren hun productie van schalieolie aanzienlijk opgevoerd, wat heeft geleid tot een overschot aan ruwe olie.

Daarnaast speelt ook de afname in de vraag naar olie een rol. Als gevolg van de wereldwijde economische onzekerheid en de impact van de coronapandemie is de vraag naar olie afgenomen, waardoor de voorraden zijn blijven toenemen.

Gevolgen voor de oliemarkt

De stijging van de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten kan gevolgen hebben voor de oliemarkt. Een overschot aan olie kan leiden tot lagere prijzen, omdat de vraag de aanbod overtreft. Dit kan op zijn beurt weer invloed hebben op olieproducerende landen die afhankelijk zijn van de export van olie voor hun inkomsten.

Analisten zullen de ontwikkelingen op de oliemarkt nauwlettend blijven volgen om te bepalen hoe de stijging van de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten de prijzen zal beïnvloeden en welke maatregelen er genomen moeten worden om het evenwicht op de markt te herstellen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*