Groei Franse economie vertraagt in het tweede kwartaal

De Franse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar iets minder hard gegroeid dan verwacht. Volgens definitieve cijfers van het Franse bureau voor de statistiek Insee bedroeg de groei 0,3 procent, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een groei van 0,4 procent.

De vertraging in de groei van de Franse economie wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder een afname in investeringen en een zwakkere consumentenbesteding. Ook de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China hebben een negatieve invloed gehad op de groei.

Invloed van handelsoorlog en Brexit op Franse economie

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft wereldwijd voor onzekerheid gezorgd en heeft ook de Franse economie geraakt. Als exportgericht land is Frankrijk sterk afhankelijk van de internationale handel, en de handelsspanningen hebben geleid tot een afname in export van Franse producten.

Daarnaast speelt ook de onzekerheid rondom Brexit een rol in de vertraging van de Franse economische groei. De onzekerheid over de handelsrelaties tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk heeft geleid tot terughoudendheid bij zowel consumenten als bedrijven, wat de groei van de Franse economie heeft beïnvloed.

Vooruitzichten voor de Franse economie

Ondanks de vertraging in de groei blijven de vooruitzichten voor de Franse economie over het algemeen positief. De Franse overheid heeft verschillende maatregelen genomen om de economische groei te stimuleren, waaronder belastingverlagingen voor bedrijven en investeringen in infrastructuur.

Daarnaast blijft de binnenlandse vraag in Frankrijk stabiel, wat de economie ondersteunt. De consumentenbestedingen blijven op peil en de werkloosheid in Frankrijk is gedaald tot het laagste niveau in jaren, wat bijdraagt aan de economische groei.

Al met al blijft de Franse economie veerkrachtig ondanks de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd wordt. Met de juiste maatregelen en beleid kan Frankrijk haar economische groei verder stimuleren en zich wapenen tegen externe factoren die de groei kunnen belemmeren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*