Beursdag in Amsterdam

De Amsterdamse beurs sloot maandag licht hoger na een rustige handelsdag. De AEX index steeg met 0,2 procent en eindigde op 920,69 punten. Beleggers keken voornamelijk uit naar ontwikkelingen rondom de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Positieve ontwikkelingen

Ondanks de beperkte stijging op de beurs, waren er toch enkele positieve ontwikkelingen te merken. Zo waren technologie-aandelen in trek, nadat verschillende grote techbedrijven positieve kwartaalcijfers hadden gepresenteerd. Ook de financiële sector liet een lichte stijging zien.

Invloed van geopolitieke spanningen

De aanhoudende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zorgde voor enige onzekerheid op de beurs. Beleggers hielden dan ook de ontwikkelingen rondom deze geopolitieke spanningen nauwlettend in de gaten. Ook de politieke situatie in Europa, met onder andere de Brexit en Italiaanse begrotingsperikelen, droeg bij aan de onzekerheid op de beurs.

Verwachtingen voor de komende dagen

Voor de komende dagen wordt verwacht dat de beurs volatiel zal blijven, mede door de voortdurende geopolitieke spanningen en onzekerheden op de financiële markten. Beleggers zullen met name de ontwikkelingen rondom de handelsoorlog en de kwartaalcijfers van bedrijven in de gaten houden om te bepalen hoe de markt zich verder zal ontwikkelen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*