Aandelen Intel en IMCD dalen

De AEX-index opende de handelsdag zwak, maar wist gedurende de ochtend enigszins te herstellen. Helaas kon dit herstel niet worden vastgehouden en aan het einde van de handelsdag stond de AEX stevig lager. Dit patroon was te zien op meerdere Europese beurzen, waarbij de negatieve trend werd versterkt door zorgen over de wereldwijde economische groei en geopolitieke spanningen.

Aandelen van technologiegigant Intel en chemiedistributeur IMCD behoorden tot de grootste dalers op de AEX. Intel werd negatief beïnvloed door tegenvallende kwartaalcijfers en vooruitzichten, terwijl IMCD last had van winstnemingen na een sterke periode van groei.

Sif en ArcelorMittal onder druk

Ook offshore funderingsbedrijf Sif en staalproducent ArcelorMittal hadden een moeilijke dag op de beurs. Sif werd geraakt door lagere olieprijzen, die de vraag naar offshore windenergieprojecten kunnen beïnvloeden. ArcelorMittal daalde als gevolg van zorgen over de wereldwijde handelsspanningen en de impact op de staalprijzen.

Impact van olieprijzen en inkoopdata

De dalende olieprijzen hadden niet alleen invloed op bedrijven als Sif, maar ook op de bredere markt. Beleggers maken zich zorgen over een mogelijke overaanbod van olie en de impact op de wereldeconomie. Daarnaast werden inkoopdata gepubliceerd die wijzen op een afzwakkende groei in de industrie, wat verdere zorgen over de economische vooruitzichten aanwakkerde.

Al met al was het een moeilijke dag op de Europese beurzen, waarbij verschillende factoren zoals bedrijfsresultaten, geopolitieke spanningen en macro-economische data de markten beïnvloedden. Beleggers blijven alert op verdere ontwikkelingen en zoeken naar aanwijzingen voor toekomstige marktbewegingen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*