Invloed van Nvidia en techaandelen op de AEX index

De AEX index is woensdag in het rood gesloten, na de afstraffing van Nvidia en techaandelen op Wall Street dinsdagavond. De koersdalingen van deze techbedrijven hadden een negatieve invloed op de Europese markten, waaronder de AEX. Beleggers maakten zich zorgen over de impact van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China op de technologiesector, wat leidde tot een bredere sell-off in de markt.

Adviesverlaging voor ASML door UBS

Naast de druk vanuit Wall Street kreeg ASML ook nog een adviesverlaging van UBS te verduren. Het Zwitserse financiële dienstverleningsbedrijf verlaagde het advies voor het Nederlandse technologiebedrijf van "kopen" naar "houden", vanwege zorgen over de wereldwijde vraag naar halfgeleiders. Dit nieuws droeg bij aan de neerwaartse druk op de AEX index.

Impact van handelsoorlog op technologiebedrijven

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft een significante impact gehad op technologiebedrijven over de hele wereld. De tarieven en handelsbeperkingen hebben geleid tot onzekerheid in de markt en hebben de groeivooruitzichten van techbedrijven aangetast. Beleggers zijn voorzichtig geworden met investeringen in de sector, wat heeft bijgedragen aan de recente koersdalingen.

Vooruitzichten voor de AEX index

Hoewel de AEX index woensdag in het rood is gesloten, zijn analisten optimistisch over de langere termijn vooruitzichten van de index. De Nederlandse economie blijft stabiel en de bedrijfswinsten blijven over het algemeen gezond. Als de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China afnemen en de wereldwijde economische groei weer aantrekt, kan de AEX index zich herstellen van de recente verliezen. Het blijft echter belangrijk om de ontwikkelingen op de markt nauwlettend in de gaten te houden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*