Groene obligaties steeds populairder

Unibail-Rodamco-Westfield haalt 1,3 miljard euro op met groene obligatie

Het vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield heeft met een groene obligatie met twee tranches van 650 miljoen euro in totaal 1,3 miljard euro opgehaald. Deze bekendmaking werd gedaan op woensdag. De obligatie heeft een looptijd van 10 jaar en een couponrente van 0,5 procent.

Groene obligaties worden steeds populairder onder investeerders vanwege de focus op duurzame projecten en de impact op het milieu. Met de opbrengst van de obligatie zal Unibail-Rodamco-Westfield investeren in duurzame vastgoedprojecten en het verbeteren van de energie-efficiëntie van bestaande gebouwen.

Duurzaamheid hoog op de agenda

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van Unibail-Rodamco-Westfield en het vastgoedfonds streeft ernaar om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Door te investeren in groene obligaties en duurzame projecten, wil het fonds bijdragen aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Positieve reacties van investeerders

De uitgifte van de groene obligatie van Unibail-Rodamco-Westfield werd positief ontvangen door investeerders, die steeds meer belang hechten aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De opbrengst van de obligatie zal worden gebruikt om verdere stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en groene initiatieven.

Met de succesvolle uitgifte van de groene obligatie laat Unibail-Rodamco-Westfield zien dat duurzaamheid een belangrijk speerpunt is voor het vastgoedfonds. Door te investeren in groene projecten en duurzame initiatieven, draagt het fonds bij aan een betere toekomst voor zowel het bedrijf als de samenleving als geheel.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*