Matige groei werkgelegenheid in de VS

De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in augustus opnieuw minder hard gestegen dan verwacht, zo blijkt uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP. De groei van het aantal banen bedroeg 374.000, terwijl economen hadden gerekend op een toename van 613.000 banen. Dit duidt op een matige groei van de werkgelegenheid in de VS, wat kan wijzen op aanhoudende economische onzekerheid.

Impact van de Delta-variant

Een mogelijke verklaring voor de matige groei van de werkgelegenheid in augustus is de opkomst van de Delta-variant van het coronavirus. Deze variant heeft geleid tot een toename van besmettingen en ziekenhuisopnames, waardoor sommige bedrijven hun heropening hebben vertraagd of maatregelen hebben genomen om de verspreiding van het virus te beperken. Dit heeft mogelijk geleid tot een vertraging in de groei van het aantal banen in de private sector.

Sectoren met de grootste groei en krimp

Uit de cijfers van ADP blijkt dat de sectoren waarin de grootste groei van de werkgelegenheid plaatsvond, de dienstverlening en de handel waren. Deze sectoren voegden respectievelijk 329.000 en 95.000 banen toe in augustus. Aan de andere kant waren er ook sectoren die een krimp zagen in het aantal banen, zoals de industrie en de bouw.

Vooruitzichten voor de werkgelegenheid

De matige groei van de werkgelegenheid in augustus roept vragen op over de vooruitzichten voor de Amerikaanse arbeidsmarkt. Hoewel de economie blijft herstellen van de impact van de pandemie, kunnen aanhoudende uitdagingen zoals de Delta-variant en de schaarste aan werknemers de groei van de werkgelegenheid belemmeren. Het is daarom belangrijk om de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt nauwlettend in de gaten te houden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*