Omzet en winst van Disney stijgen in het afgelopen kwartaal

Disney heeft in het afgelopen kwartaal een stijging van zowel de omzet als de winst kunnen noteren. Dit is goed nieuws voor de entertainmentreus, die te maken heeft gehad met de gevolgen van de COVID-19-pandemie. Ondanks de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht, wist Disney zich staande te houden en zelfs te groeien.

Volgens de kwartaalcijfers van Disney is de omzet gestegen met een indrukwekkende hoeveelheid. Dit geeft aan dat het bedrijf erin slaagt om in deze moeilijke tijden winstgevend te blijven. De exacte cijfers van de omzetstijging zijn nog niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat Disney erin slaagt om succesvol te zijn ondanks de moeilijke economische situatie.

Disney+ streamingdienst groeit met bijna 7 miljoen abonnees

Een van de belangrijkste factoren achter de stijgende omzet en winst van Disney is de groei van hun streamingdienst, Disney+. In het vierde kwartaal van het afgelopen jaar heeft Disney bijna 7 miljoen nieuwe abonnees mogen verwelkomen. Dit is een indrukwekkende prestatie, aangezien Disney+ pas sinds november 2019 beschikbaar is.

De groei van Disney+ is vooral te danken aan het uitgebreide aanbod van populaire films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. De streamingdienst heeft een enorme bibliotheek met content die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Hierdoor heeft Disney+ een sterke positie weten te veroveren in de steeds competitievere streamingmarkt.

Succesvolle strategieën van Disney

Het succes van Disney in het afgelopen kwartaal is niet alleen te danken aan de groei van Disney+, maar ook aan andere strategieën die het bedrijf heeft toegepast. Zo heeft Disney geïnvesteerd in nieuwe content, waaronder originele series en films die exclusief op Disney+ te zien zijn. Daarnaast heeft het bedrijf ook geïnnoveerd op het gebied van marketing en distributie, waardoor ze een breder publiek hebben kunnen bereiken.

Toekomstige groeimogelijkheden voor Disney

Met de stijgende omzet en winst, en de groeiende populariteit van Disney+, liggen er veelbelovende toekomstige groeimogelijkheden in het verschiet voor Disney. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het van plan is om de komende jaren meer originele content te produceren en het aanbod op Disney+ verder uit te breiden. Daarnaast zal Disney ook gebruik maken van de sterke merken die ze in huis hebben, zoals Marvel en Star Wars, om nieuwe films en series te ontwikkelen.

Bovendien heeft Disney plannen om de streamingdienst internationaal uit te breiden naar nieuwe markten. Momenteel is Disney+ beschikbaar in een aantal landen, maar het bedrijf heeft aangegeven dat het van plan is om de dienst wereldwijd beschikbaar te maken. Dit biedt enorme groeimogelijkheden, aangezien er nog veel markten zijn waar Disney+ nog niet actief is.

Al met al zijn de kwartaalcijfers van Disney een positieve indicatie van de veerkracht en groeipotentie van het bedrijf. Met een succesvolle streamingdienst en ambitieuze toekomstplannen, lijkt de toekomst rooskleurig voor Disney.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*