SBM Offshore ziet omzetdaling in het derde kwartaal, maar verhoogt outlook voor 2023

SBM Offshore, een toonaangevende oliedienstverlener, heeft in het derde kwartaal van dit jaar te maken gehad met een omzetdaling als gevolg van de negatieve resultaten bij de Turnkey-divisie. Dit blijkt uit de recent gepubliceerde cijfers van het bedrijf. Ondanks deze tegenvaller heeft SBM Offshore echter wel positief nieuws te melden, aangezien het de outlook voor heel 2023 aanzienlijk heeft verhoogd.

Omzetdaling door negatieve resultaten bij Turnkey-divisie

De omzet van SBM Offshore kwam onder druk te staan in het derde kwartaal, voornamelijk als gevolg van de dalende resultaten bij de Turnkey-divisie. Deze divisie houdt zich bezig met het ontwerpen, bouwen en leveren van complete offshore faciliteiten aan klanten. Door verschillende uitdagingen in de markt en vertragingen bij projecten waren de resultaten van de Turnkey-divisie lager dan verwacht. Dit had directe invloed op de totale omzet van SBM Offshore.

Verhoogde outlook voor 2023

Ondanks de omzetdaling in het derde kwartaal heeft SBM Offshore toch goed nieuws te melden. Het bedrijf heeft namelijk de outlook voor heel 2023 aanzienlijk verhoogd. Dit betekent dat SBM Offshore verwacht dat de resultaten en omzetgroei in de komende jaren zullen verbeteren. Deze positieve ontwikkeling is het gevolg van verschillende factoren, waaronder nieuwe projecten die in de pijplijn zitten en een groeiende vraag naar offshore faciliteiten.

Nieuwe projecten en groeiende vraag stimuleren vooruitzichten

SBM Offshore heeft een aantal veelbelovende nieuwe projecten in de planning staan, wat bijdraagt aan de verbeterde outlook voor 2023. Deze projecten omvatten onder andere het ontwerp en de bouw van nieuwe FPSO's (Floating Production Storage and Offloading) en andere offshore faciliteiten. Deze projecten zullen naar verwachting bijdragen aan een toename van de omzet en winstgevendheid van het bedrijf in de komende jaren.

Daarnaast is er sprake van een groeiende vraag naar offshore faciliteiten, wat eveneens bijdraagt aan de positieve vooruitzichten voor SBM Offshore. Met de wereldwijde energietransitie en de toenemende focus op duurzame energiebronnen wordt er steeds meer geïnvesteerd in offshore windparken en andere offshore projecten. Dit biedt kansen voor SBM Offshore om haar expertise en diensten aan te bieden aan klanten die actief zijn in deze groeiende markt.

Conclusie

Hoewel SBM Offshore in het derde kwartaal te maken had met een omzetdaling als gevolg van negatieve resultaten bij de Turnkey-divisie, heeft het bedrijf toch positieve vooruitzichten voor de toekomst. De verhoogde outlook voor 2023 is het resultaat van nieuwe projecten en een groeiende vraag naar offshore faciliteiten. Met deze ontwikkelingen in het vooruitzicht kan SBM Offshore haar positie als toonaangevende oliedienstverlener verder versterken en blijven bijdragen aan de energietransitie en de groei van duurzame energiebronnen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*