ASML daalt met 0,8 procent

Op Wall Street zijn vier van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. ASML was met een verlies van 0,8 procent de sterkste daler, terwijl ING met een winst van 0,5 procent de sterkste stijger was. Unilever en RELX sloten vlak.

ASML, een van de grootste technologiebedrijven ter wereld, sloot met een verlies van 0,8 procent op Wall Street. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van machines voor de halfgeleiderindustrie en wordt gezien als een belangrijke graadmeter voor de technologiesector.

ING stijgt met 0,5 procent

ING, een van de grootste banken van Nederland, wist een winst van 0,5 procent te behalen op Wall Street. De bank profiteerde mogelijk van positief nieuws in de financiële sector of van gunstige economische ontwikkelingen.

Unilever en RELX blijven vlak

Unilever en RELX sloten vlak op Wall Street, wat betekent dat hun koersen nauwelijks veranderd zijn in vergelijking met het slot in Amsterdam. Beide bedrijven zijn internationaal actief en spelen een belangrijke rol in de voedings- en informatiesector.

Het is belangrijk voor beleggers om de ontwikkelingen op Wall Street in de gaten te houden, aangezien deze invloed kunnen hebben op de koersen van AEX-genoteerde fondsen. Het is dan ook verstandig om regelmatig de prestaties van deze fondsen te monitoren en eventuele trends te analyseren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*