Handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China

Na de opening van de beurs op vrijdag daalde de AEX index met 0,4 procent tot 904,83 punten, terwijl de Midkap 0,8 procent verloor. Deze dalingen waren te wijten aan zorgen over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, evenals de aanhoudende onzekerheid rondom de Brexit. Beleggers waren voorzichtig en namen winst op eerdere stijgingen.

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft de financiële markten de afgelopen maanden sterk beïnvloed. Beleggers zijn bezorgd over de impact van de voortdurende spanningen tussen de twee grootste economieën ter wereld op de wereldwijde economie en handel. De dreiging van verdere tarieven en handelsbeperkingen heeft geleid tot volatiliteit op de beurzen en heeft invloed gehad op de prestaties van aandelenindices zoals de AEX en de Midkap.

Onzekerheid rondom de Brexit

Naast de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China blijft de onzekerheid rondom de Brexit een belangrijke factor voor beleggers. Het Britse parlement heeft nog steeds geen overeenstemming bereikt over de voorwaarden van de Brexit en de deadline voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie nadert snel. Beleggers maken zich zorgen over de mogelijke gevolgen van een no-deal Brexit voor de Europese economie en financiële markten.

Voorzichtigheid onder beleggers

Als gevolg van deze geopolitieke ontwikkelingen en onzekerheden waren beleggers op vrijdag voorzichtig en namen ze winst op eerdere stijgingen. De AEX index en de Midkap daalden in de vroege handelssessie, maar er was nog steeds hoop op een mogelijke opleving later op de dag. Beleggers hielden de ontwikkelingen op de internationale markten nauwlettend in de gaten en waren bereid om snel te reageren op eventuele veranderingen in het marktsentiment.

Al met al was het een turbulente dag op de beurzen, met de AEX index en de Midkap die lager openden als gevolg van zorgen over de handelsoorlog en de Brexit. Beleggers bleven voorzichtig en afwachtend, in afwachting van verdere ontwikkelingen en nieuws dat invloed kon hebben op de markten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*