Verwachte publicaties op de macro-economische agenda

De komende dagen staan er verschillende belangrijke publicaties op de macro-economische agenda die invloed kunnen hebben op de financiële markten. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste items tot en met dinsdag 1 oktober 2024.

Werkloosheidscijfers

Op maandag 30 september worden de nieuwste werkloosheidscijfers gepubliceerd. Deze cijfers geven inzicht in de stand van de arbeidsmarkt en kunnen een indicatie geven van de algemene economische gezondheid van een land. Beleggers en analisten zullen deze cijfers nauwlettend in de gaten houden om te bepalen hoe de economie zich ontwikkelt.

Inflatiecijfers

Op dinsdag 1 oktober worden de inflatiecijfers bekendgemaakt. Inflatie is een belangrijke indicator voor het monetaire beleid van een land en kan van invloed zijn op de beslissingen van centrale banken met betrekking tot rentetarieven. Hoge inflatiecijfers kunnen bijvoorbeeld leiden tot een verhoging van de rente om de inflatie onder controle te houden.

Handelsbalans

Ook op dinsdag 1 oktober worden de nieuwste handelsbalanscijfers gepubliceerd. De handelsbalans geeft inzicht in de export- en importactiviteiten van een land en kan een indicatie geven van de internationale handelspositie. Een positieve handelsbalans, waarbij er meer wordt geëxporteerd dan geïmporteerd, kan bijdragen aan economische groei.

Consumentenvertrouwen

Tot slot worden op dinsdag 1 oktober ook de cijfers over het consumentenvertrouwen bekendgemaakt. Het consumentenvertrouwen is een belangrijke indicator voor de economische groei, aangezien het de bereidheid van consumenten weerspiegelt om geld uit te geven. Een hoog consumentenvertrouwen kan leiden tot een toename van de consumptie en daarmee bijdragen aan economische groei.

Het is belangrijk om deze publicaties in de gaten te houden en de impact ervan op de financiële markten te volgen. Beleggers en analisten zullen deze cijfers gebruiken om hun investeringsbeslissingen te onderbouwen en om inzicht te krijgen in de economische ontwikkelingen wereldwijd.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*