Positieve start van de beursdag voor de AEX en Midkap index

De AEX index opende dinsdag met een stijging van 0,7 procent naar 909,98 punten, terwijl de Midkap index een winst van 1,1 procent liet zien. Beleggers reageerden positief op het nieuws vanuit de Verenigde Staten, waar de beurzen maandagavond hoger sloten. Ook de positieve ontwikkelingen rondom het handelsconflict tussen de VS en China droegen bij aan het optimisme op de beurs.

Invloed van macro-economische ontwikkelingen op de beurs

Naast het nieuws uit de Verenigde Staten speelden ook macro-economische ontwikkelingen een rol bij de koersstijgingen op de beurs. Zo werd bekend dat de inflatie in de eurozone in augustus op jaarbasis is gestegen tot 3 procent, het hoogste niveau in tien jaar. Deze stijging kan gevolgen hebben voor het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank en daarmee ook voor de beurskoersen.

Sectorprestaties op de beurs

Binnen de AEX index waren het vooral de technologieaandelen die positief presteerden. Zo lieten ASML en ASMI een stijging zien van respectievelijk 1,5 en 2,2 procent. Ook de financiële sector deed het goed, met ING en ABN Amro die beide winsten boekten. In de Midkap index waren het vooral de industrie- en transportbedrijven die het goed deden.

Verwachtingen voor de rest van de handelsdag

Analisten zijn optimistisch over de verdere ontwikkelingen op de beurs en verwachten dat de positieve trend zich zal voortzetten. De aandacht zal vooral uitgaan naar de ontwikkelingen rondom het handelsconflict tussen de VS en China en de reactie van de Europese Centrale Bank op de stijgende inflatie. Beleggers houden ook de ontwikkelingen in de techsector en de financiële sector nauwlettend in de gaten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*