Economische vooruitzichten

De Amsterdamse beurs lijkt vrijdag een rustige start te gaan maken, met futures op de AEX index die slechts licht in het groen staan. Dit komt nadat de beurs eerder deze week een sterke stijging liet zien.

Invloed van geopolitieke ontwikkelingen

De beursbewegingen worden momenteel beïnvloed door verschillende factoren, waaronder geopolitieke ontwikkelingen en economische cijfers. Beleggers houden vooral de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.

Bedrijfsresultaten en macro-economische gegevens

Daarnaast zullen beleggers vandaag ook kijken naar bedrijfsresultaten en macro-economische gegevens. Zo worden er cijfers verwacht over onder andere werkloosheid, inflatie en industriële productie. Deze cijfers kunnen een indicatie geven van de economische gezondheid en de richting van de markt.

Technische analyse van de AEX index

Op technisch vlak wordt de AEX index momenteel getest op belangrijke weerstandsniveaus. Beleggers zullen nauwlettend in de gaten houden of de index deze niveaus kan doorbreken en verder kan stijgen, of dat er sprake zal zijn van een terugval.

Al met al belooft het een interessante handelsdag te worden op de Amsterdamse beurs, met verschillende factoren die de richting van de markt kunnen beïnvloeden. Beleggers zullen daarom alert moeten blijven en goed blijven letten op het nieuws en de ontwikkelingen op de beurs.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*