Fed rentebesluit en handelsoorlog

Beleggers kijken aankomende week aan tegen een goed gevulde macro-economische agenda, waarbij vooral de banencijfers uit de VS op aandacht kunnen rekenen. Daarnaast zullen beleggers ook uitkijken naar het rentebesluit van de Federal Reserve en de voortgang in de handelsoorlog tussen de VS en China.

Banencijfers uit de VS

De banencijfers uit de Verenigde Staten zijn altijd van groot belang voor beleggers, omdat ze een indicatie geven van de gezondheid van de Amerikaanse economie. Een sterke banengroei kan wijzen op een bloeiende economie en kan de aandelenmarkten stimuleren. Aan de andere kant kan een tegenvallende groei in banen zorgen voor onzekerheid en een daling op de beurzen.

Federal Reserve rentebesluit

Daarnaast zal de Federal Reserve volgende week haar rentebesluit bekendmaken. Beleggers zullen nauwlettend in de gaten houden of de centrale bank ervoor kiest om de rente te verhogen, te verlagen of ongewijzigd te laten. Het rentebeleid van de Fed heeft invloed op de rentestanden en kan de koers van de dollar beïnvloeden, wat op zijn beurt weer gevolgen heeft voor de internationale handel en de aandelenmarkten.

Handelsoorlog tussen de VS en China

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China blijft ook een belangrijk punt van aandacht voor beleggers. De voortgang in de onderhandelingen en eventuele nieuwe ontwikkelingen in het conflict kunnen invloed hebben op de wereldwijde economische groei en de financiële markten. Beleggers zullen dan ook scherp letten op eventuele ontwikkelingen en nieuwsberichten omtrent de handelsoorlog.

Al met al belooft het een spannende week te worden voor beleggers, met een aantal belangrijke gebeurtenissen op de agenda die de richting van de financiële markten kunnen bepalen. Het is dan ook raadzaam om de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en waar nodig maatregelen te nemen om eventuele risico's te beperken.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*