Toenemende spanningen in het Midden-Oosten zorgen voor onrust op de beurs.

De Amsterdamse beursindex AEX opende met winst, maar zag deze al snel verdampen door toenemende spanningen in het Midden-Oosten.

De VIX, ook wel bekend als de angstbarometer van de beurs, schoot omhoog als reactie op de toenemende geopolitieke spanningen. Dit duidt op een groeiende angst onder beleggers en kan leiden tot volatiliteit op de markten. Tussenkop: VIX stijgt als gevolg van toenemende onzekerheid.

Olieprijzen stegen als gevolg van de spanningen in het Midden-Oosten, aangezien beleggers vrezen voor verstoringen in de olieaanvoer. Goud, traditioneel gezien als een veilige haven in tijden van onrust, steeg eveneens in waarde. Tussenkop: Olie- en goudprijzen stijgen door geopolitieke spanningen.

Defensie-aandelen profiteerden van de toenemende spanningen in het Midden-Oosten, aangezien overheden mogelijk meer gaan investeren in defensie en veiligheid. Chipaandelen daarentegen gingen juist onderuit, aangezien zij gevoelig zijn voor verstoringen in de toeleveringsketen. Tussenkop: Defensie-aandelen profiteren, chipaandelen onder druk.

Al met al zorgden de toenemende spanningen in het Midden-Oosten voor onrust op de beurs en leidden tot verschillende reacties in verschillende sectoren. Beleggers blijven alert op verdere ontwikkelingen en de impact hiervan op de markten. Tussenkop: Conclusie: Geopolitieke spanningen zorgen voor volatiliteit op de beurs.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*