Positieve start van de week op de Amsterdamse beurs

De Amsterdamse beurs begon de nieuwe handelsweek met een lichte stijging. De AEX index schommelde gedurende de dag rond de slotkoers van vrijdag, maar wist uiteindelijk toch iets hoger te sluiten. De positieve start van de week was te danken aan positieve ontwikkelingen op de internationale markten en het optimisme over de economische groei.

Invloed van geopolitieke spanningen en macro-economische data

Hoewel de beurs in Amsterdam overwegend positief gestemd was, waren er ook enkele zorgen onder beleggers. Geopolitieke spanningen en onzekerheid over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China blijven nog steeds een rol spelen op de markten. Daarnaast werd er uitgekeken naar belangrijke macro-economische data die later in de week zouden worden vrijgegeven.

Sectoren die het goed deden en sectoren die onder druk stonden

Op de Amsterdamse beurs presteerden verschillende sectoren wisselend. Zo deden technologie- en gezondheidsaandelen het goed, terwijl financiële aandelen onder druk stonden. Ook de olie- en gassector had het moeilijk door de dalende olieprijzen. Beleggers hielden de ontwikkelingen in deze sectoren nauwlettend in de gaten.

Verwachtingen voor de rest van de week

Voor de rest van de week blijft het afwachten hoe de Amsterdamse beurs zich zal ontwikkelen. Beleggers zullen blijven letten op de geopolitieke spanningen, macro-economische data en bedrijfsresultaten die de komende dagen worden gepubliceerd. Daarnaast zal ook het nieuws over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China invloed blijven hebben op de beurskoersen. Het is belangrijk om de marktontwikkelingen goed in de gaten te houden en hierop in te spelen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*