Fed rentebesluit

Op dinsdag 15 oktober 2024 zal de Federal Reserve haar besluit bekendmaken over de rente. Het is een veelbesproken onderwerp, aangezien de centrale bank de rentetarieven kan verhogen, verlagen of ongewijzigd kan laten. Dit besluit heeft invloed op de economie en kan de koers van de dollar beïnvloeden.

Werkloosheidscijfers

Op woensdag 16 oktober 2024 worden de nieuwste werkloosheidscijfers bekendgemaakt. Deze cijfers geven inzicht in de gezondheid van de arbeidsmarkt en kunnen een indicatie geven van de algemene economische groei. Een daling van de werkloosheid kan duiden op een sterke economie, terwijl een stijging kan wijzen op problemen in de economie.

Handelsbalans

Ook op woensdag 16 oktober 2024 worden de cijfers over de handelsbalans gepubliceerd. De handelsbalans geeft aan of een land meer exporteert dan importeert of vice versa. Een positieve handelsbalans kan duiden op een sterke exportsector en een gezonde economie, terwijl een negatieve handelsbalans kan wijzen op problemen in de handel en economie.

Inflatiecijfers

Daarnaast worden op woensdag 16 oktober 2024 de inflatiecijfers bekendgemaakt. Inflatie is de stijging van het algemene prijsniveau van goederen en diensten in een economie. Een matige inflatie kan gezond zijn voor een economie, maar een te hoge inflatie kan leiden tot problemen zoals prijsstijgingen en een devaluatie van de valuta.

Al met al belooft de komende week een spannende tijd te worden voor economen, investeerders en beleidsmakers, aangezien deze belangrijke macro-economische gegevens een grote impact kunnen hebben op de financiële markten en de economie als geheel. Het is dan ook belangrijk om deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en de mogelijke gevolgen ervan te analyseren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*