Inflatiecijfers en consumentenvertrouwen uit de VS

Europese beurzen verwachten hogere opening

Europese beurzen staan op het punt om een hogere opening te beleven op donderdag. Beleggers kijken uit naar inflatiecijfers en het consumentenvertrouwen uit de Verenigde Staten. Daarnaast worden de Europese markten gesteund door positieve koerswinsten in Azië en op Wall Street.

De focus van beleggers ligt vooral op de publicatie van inflatiecijfers en het consumentenvertrouwen uit de Verenigde Staten. Deze gegevens zullen belangrijke inzichten geven in de economische situatie en de mogelijke koers van de Federal Reserve in de toekomst.

Positieve koerswinsten in Azië en op Wall Street

De Europese beurzen worden ook gestimuleerd door de positieve koerswinsten die in Azië en op Wall Street werden genoteerd. Beleggers zijn optimistisch over de vooruitzichten van de wereldeconomie en dit heeft een gunstig effect op de Europese markten.

Invloed van geopolitieke ontwikkelingen

Naast economische data en koersbewegingen, houden beleggers ook de geopolitieke ontwikkelingen in de gaten. Spanningen tussen de Verenigde Staten en China, evenals de Brexit-onderhandelingen, kunnen invloed hebben op de markten en het sentiment van beleggers.

Al met al lijken de Europese beurzen positief gestemd te zijn en kunnen ze een hogere opening tegemoetzien op donderdag. Beleggers blijven echter waakzaam voor eventuele ontwikkelingen die de markten kunnen beïnvloeden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*