Invloeden op de Europese beurzen

Europese beurzen verwachten nagenoeg vlakke opening

De Europese beurzen worden maandagochtend verwacht een nagenoeg vlakke opening te beleven. Volgens IG, een online handelsplatform, wordt een openingswinst van 9 punten voorspeld voor de Duitse DAX. Voor de Franse CAC 40 wordt daarentegen een min van 3 punten voorspeld, terwijl de Britse FTSE 100 naar verwachting 7 punten zal dalen.

Er zijn verschillende factoren die de Europese beurzen kunnen beïnvloeden op maandag. Een van de belangrijkste factoren is de voortdurende spanningen tussen Rusland en Oekraïne, die de aandelenmarkten wereldwijd kunnen beïnvloeden. Daarnaast zullen beleggers ook reageren op de ontwikkelingen rondom de Europese Centrale Bank en eventuele monetaire beleidsmaatregelen.

Economische cijfers en bedrijfsresultaten

Naast geopolitieke gebeurtenissen zullen ook economische cijfers en bedrijfsresultaten een rol spelen in de bewegingen van de Europese beurzen. Beleggers zullen met name letten op de publicatie van belangrijke economische indicatoren, zoals werkloosheidscijfers en inflatiedata. Daarnaast zullen bedrijfsresultaten van grote Europese ondernemingen invloed hebben op het sentiment op de beurzen.

Technische analyse en markttrends

Naast fundamentele factoren spelen ook technische analyse en markttrends een belangrijke rol bij de voorspellingen voor de Europese beurzen. Beleggers zullen kijken naar belangrijke ondersteunings- en weerstandsniveaus, evenals naar patronen en trends op de grafieken om te bepalen welke richting de markt zou kunnen opgaan.

Al met al wordt een nagenoeg vlakke opening verwacht voor de Europese beurzen op maandag, maar beleggers zullen alert blijven op de verschillende invloeden en ontwikkelingen die de markten kunnen beïnvloeden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*