Invloed van geopolitieke spanningen op valutamarkten

De euro/dollar handelde dinsdagochtend stabiel op 1,0910 en daarmee op het hoogste punt in twee maanden voor de greenback. Dit kwam voort uit de toenemende zorgen over de economische impact van de aanhoudende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers zijn op zoek naar veilige havens voor hun geld, waardoor de Amerikaanse dollar in waarde stijgt ten opzichte van andere valuta's.

Geopolitieke spanningen, zoals de handelsoorlog tussen de VS en China, hebben een grote invloed op de valutamarkten. Beleggers reageren op het nieuws over tarieven en handelsgesprekken tussen de twee grootste economieën ter wereld, wat leidt tot volatiliteit in valutakoersen. De euro wordt vaak gezien als een veilige haven in tijden van onzekerheid, maar de dollar blijft aantrekkelijk vanwege zijn status als 's werelds belangrijkste reservevaluta.

Impact van rentebesluiten op de euro/dollar koers

Naast geopolitieke ontwikkelingen hebben ook rentebesluiten van centrale banken invloed op de euro/dollar koers. De Europese Centrale Bank en de Federal Reserve spelen een cruciale rol in het bepalen van de waarde van de euro en de dollar. Beleggers houden nauwlettend in de gaten wat de centrale banken doen en zeggen om te anticiperen op mogelijke koersbewegingen.

Technische analyse van de euro/dollar

Op technisch vlak vertoont de euro/dollar een bearish trend, met de dollar die sterker wordt ten opzichte van de euro. Beleggers kijken naar belangrijke niveaus zoals 1,0900 en 1,1000 om te bepalen waar de koers naartoe kan gaan. Het is belangrijk om zowel fundamentele als technische factoren in overweging te nemen bij het handelen in valutaparen.

Concluderend kunnen we stellen dat de euro/dollar op het hoogste punt in twee maanden handelt vanwege de toenemende onzekerheid op de markt als gevolg van geopolitieke spanningen en rentebesluiten. Beleggers moeten alert blijven op de ontwikkelingen in de wereld om de juiste beslissingen te nemen bij het handelen in valuta.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*