Reden voor verlaging koersdoel ASML

De reden voor de verlaging van het koersdoel voor ASML door KBC Securities van 850 naar 760 euro, met handhaving van het Accumuleren advies, is het toenemende risico op een vertraging in de vraag naar halfgeleiders. De analisten van de Belgische bank zijn van mening dat de vraag naar chips kan afnemen als gevolg van wereldwijde economische onzekerheid en handelsspanningen.

Impact van wereldwijde economische onzekerheid op ASML

De wereldwijde economische onzekerheid en handelsspanningen kunnen een negatieve impact hebben op de omzet van ASML, aangezien veel van hun klanten in de technologiesector actief zijn en gevoelig zijn voor schommelingen in de vraag. Dit kan leiden tot een lagere vraag naar ASML's geavanceerde lithografiesystemen, die worden gebruikt bij de productie van halfgeleiders.

Toekomstperspectieven voor ASML

Ondanks de verlaging van het koersdoel blijft KBC Securities optimistisch over de toekomstperspectieven van ASML. Het bedrijf blijft een marktleider in de productie van lithografiesystemen en profiteert van de groeiende vraag naar geavanceerde chips voor toepassingen zoals kunstmatige intelligentie, 5G en Internet of Things.

Advies van KBC Securities

KBC Securities handhaaft daarom het Accumuleren advies voor ASML, wat aangeeft dat het aandeel nog steeds aantrekkelijk is voor beleggers ondanks de risico's. Het verlaagde koersdoel van 760 euro weerspiegelt echter de toenemende onzekerheid in de markt en de mogelijke impact op de omzet van ASML.

Al met al blijft ASML een van de toonaangevende bedrijven in de halfgeleiderindustrie en heeft het een sterke positie om te profiteren van de groeiende vraag naar geavanceerde chips. Beleggers moeten echter alert blijven op de wereldwijde economische ontwikkelingen en handelsspanningen, die een impact kunnen hebben op de prestaties van het bedrijf in de toekomst.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*