Handelsspanningen drukken op Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen lijken woensdag een vlakke opening te beleven, mede als gevolg van aanhoudende handelsspanningen. De futures op de SP 500 index laten een kleine stijging zien van ongeveer 0,1 procent, maar beleggers blijven voorzichtig door de onzekerheid omtrent de handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en China.

Invloed van economische data op beursbewegingen

Naast de handelsspanningen zullen beleggers ook de economische data in de gaten houden, die invloed kunnen hebben op de beursbewegingen. Zo worden er onder andere cijfers verwacht over de werkgelegenheid en de inflatie, die kunnen helpen bij het inschatten van de economische gezondheid.

Technologische sector in de schijnwerpers

De technologische sector zal waarschijnlijk weer in de schijnwerpers staan, met aandacht voor bedrijven als Apple, Microsoft en Amazon. Deze bedrijven hebben een grote invloed op de beursbewegingen en kunnen de richting bepalen voor de rest van de markt.

Volatiliteit en risico's op de markt

De volatiliteit op de markt blijft hoog door de onzekerheden omtrent de handelsoorlog, geopolitieke spanningen en de impact van het coronavirus. Beleggers dienen rekening te houden met deze risico's en hun portefeuille daarop aan te passen om zich te beschermen tegen eventuele schommelingen.

Tips voor beleggers

Voor beleggers is het belangrijk om geduldig te blijven en niet te reageren op korte-termijn fluctuaties. Het is verstandig om een langetermijnvisie te hanteren en te focussen op kwaliteit en diversificatie in de portefeuille. Door het volgen van een strategie en het regelmatig evalueren van de marktomstandigheden, kunnen beleggers beter omgaan met de risico's en kansen op de markt.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*