Rentebesluit van de Europese Centrale Bank

De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting neutraal van start

Beleggers op de Amsterdamse beurs kunnen vandaag rekening houden met een neutrale opening. De AEX index zal waarschijnlijk vlak beginnen, in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank later op de dag.

Om 14:15 uur wordt het rentebesluit van de Europese Centrale Bank bekendgemaakt. Beleggers zullen nauwlettend in de gaten houden of de ECB verdere stimuleringsmaatregelen zal aankondigen om de economie te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

Invloed op de beurs

Het rentebesluit van de ECB kan een grote invloed hebben op de financiële markten, waaronder de Amsterdamse beurs. Beleggers zullen reageren op de beslissing van de centrale bank en de bijbehorende verklaringen van ECB-president Christine Lagarde.

Andere factoren om in de gaten te houden

Naast het rentebesluit van de ECB zijn er ook andere factoren die de beurs kunnen beïnvloeden. Zo kunnen ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, geopolitieke spanningen en economische cijfers invloed hebben op het sentiment van beleggers.

Al met al belooft het een interessante dag te worden op de Amsterdamse beurs, met het rentebesluit van de ECB als belangrijkste aandachtspunt. Beleggers zullen hun posities nauwlettend in de gaten houden en anticiperen op mogelijke koersbewegingen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*